SHPERNDAJ

PLL mori pjese ne tryezen e perbashket te organizuar me pjesemarrjen e 25 partive politike jo parlamentare dhe shoqerise cive, per te shprehur shqetesimet dhe mendimet e sejcilit per reformen zgjedhore.
Ne emer te kryesise se PLL kryetari z.Shpetim Axhami ne fjalen e tij tha:

-Tjetersimi i votes dhe deformimi i vullnetit te zgjedhesve tregon humbje te elementeve baze te demokracise.
-Te gjithe komisionet parlamentare mbi reformen zgjedhore kane qenee teje te politizuara dhe me nje qellim te perbashket.
-Reforme zgjedhore jo demokratike ne interes te subjekteve te tyre.

Nje nder shkaqet kryesore te situates politike,ekonomike,sociale dhe te humbjes se shpreses buron pikerisht nga vjedhja dhe blerja e votes.
Gjithashtu u dhane alternativat e PLL per sa i perket.

-Sistemit zgjedhor.
-Administrimit te zgjedhjeve.
-Teknologjise elektronike.
-Votimit nga emigrantet.
-Financimit te partive dhe menyres se regjistrimit te nje subjekti si subjekt i vetem ne zgjedhje.

Mare nga postimi zyrtar i kryetarit te PLL z. Shpetim Axhami