SHPERNDAJ

Ish- presidenti i SHBA-së, Dwight Eisenhower është takuar tre herë në mënyrë sekrete me alienët. Kështu pretendon një ish- këshilltar i qeverisë së ShBA
Sipas tij presidenti i 34-të i SHBA-ve është takuar me jashtëtokësorët në një bazë ajrore në New Mexico në vitin 1954, sipas lektorit dhe autorit Timothy Good. Takimin e kanë organizuar zyrtarët e FBI duke dërguar mesazhe telepatike. Dy palët janë takuar në tre raste të veçanta në bazën Holloman Air Force.
Kjo është hera e parë që një akademik i njohur pohon takimet.
Sipas dokumenteve të klasifikuara të nxjerra nga Ministria britanike e Mbrojtjes në vitin 2010, Uinston Çërçill ka urdhëruar që kontakti me UFO-t të mbahej sekret, pas raportimeve nga forcat ajrore se ishin hasur me një UFO, ndërsa fluturonin nga Gjermania në Francë. Çërçill thuhet se ka diskutuar me Ajzenhauer se si të reagojë ndaj dëshmive të UFO-ve.
UFO është akronim për Unidentified Flying Object, që në shqip do të thotë Objekt Fluturues i Paindentifikuar
Me UFO përfshijmë çdo objekt ose krijesë të çuditshme fluturuese por termi përfshin pamundësinë për ti indentifikuar dhe jo për ti përjashtuar nga fakti që mund të jenë edhe diçka tokësore. Fjalët UFO dhe jashtëtokësorë nuk janë i njejti koncept.

Shumë fotografi ose vëzhgime, të cilësuara si UFO, janë marrë nga njerëz të ndryshëm por edhe nga satelitët ushtarake. Materialet janë video, fotografi por edhe dëshmi mbi rrëmbime të mundshme. Nuk ka ndeshur rrallë që në mes tyre të ketë pasur edhe falso. Në dhjetor të 2005, një video e çuditshme e regjistruar nga ufologu amator, Pietro Bibolini u publikua në internet nga burime anonime (të panjohura), dhe hapi serish debatin mbi UFO-t.
Për shume njerez keto filmime ishin prova të pamohueshme të ekzistencës së UFO-ve.