SHPERNDAJ

Agustin Miraka

Nje nga Listat me drejtues kriminel të Sigurimit të Shtetit që nuk lane krime poshtersira, pabesira pa bere mbi popullin shqipetare qe nga viti 1945 1990 .

1-Ali Xhunga (Hetues në Shkodër në procesin e Imzot Ernest Çobës).
2-Andon Deçka (Of. Sigurimi, dëshm, në proc. e Hazbiut).
3-Angji Faber (Of. Sigurimi, SEMPI për Korçë).
Aqif Lleshi
4-Argjir Lipivani (Of. Sigurimi, SEMPI për Ushtrinë).
5-Asim Aliko (Komandant i Njësitit Special të Ndjekjes, të Sigurimit).
6-Beqir Balluku (Kryetar i Komisonit të Dëbim Internimeve).
7-Beqir Ndou (Zëvendës-Ministër i Parë i Brendshëm 1949-1955).
8-Bilbil Klosi (Zv. Kryetar i Komisionit të Dëbim Internimeve).
Dajlan Hajdari
9-Demir Zhupa (Hetues, nga një fshat i Vlorës, torturoi gjashtë muaj rresht Lavdosh Zeqon).
Dervish Bajrami
10-Edip Çuçi (Of. i Sigurimit për Jashtë)
Elham Gjika (Drejtor i Drejtorisë së Hetuesisë, hetues i Fiqret Shehut).
11-Fadil Kapisyzi (Prokuror).
Faik Minarolli, (Prokuror i Shkodrës, Prokuror në Proc. kundër Imzot Ernest Çobës).
Farudin Jaho
Farudin Poçari
12-Feçor Shehu (Drejtor i Sigurimit për Tiranën 1955-56; Drejtor i Drejtorisë I të Sigurimit; 1974, -1978, Zv. Ministër P.B.; Drejtor i kundërzbulimit për Jugosllavinë dhe vizitorët në Shqipëri, Ministër i Brendshëm 1979-1981).
13-Ferhat Matohiti (Hetuesi i Teme Sejkos dhe i Hamit Matjanit).
Gani Keçi (Sekretar Partie në MPB., dëshm, në proc. e Hazbiut).
Gjeli Argjiri
14-Gjin Marku (shef i MLKA (MCR), akuzuar se kish shkuar në amb. Jug. nga K. Hazbiu).
Gjon Banushi (Hetues i Musine Kokalarit, dëshmitar në procesin e Hazbiut).
Halil Zeneli
15-Halim Xhelo (oficer Sig. u akuzua për letra anonime dhe u arrestua).
Halit Kaçanolli
16-Halit Tafani (Hetues i Sigurimit, hetoi Ing. Aleks Vasilin në Procesin e Maliqit).
Hasaf Kondi (Shef i Sigurimit i Brigadës së Delvinës në Div. e Gjirokastrës).
17Hazbi Lamçe (Drejtor i Burgut të Artizanatit, u dënua si pseudoshkrimtar).
Hulusi Dautaj
Hysen Hoxhati
18-Idriz Seiti (Kryetar i Degës XII të Sigurimit)
Ilmi Seiti (Kryetari Degës PB Shkodër, i vetëvrarë).
Ilo Kola
Isan Boriçi
19-Ismail Qineti (Of. i Sig. u akuzua për dhënie të platformës së Sigurimit organeve të kundërzbulimit sovjetik).
Ismet Isufi
20-Ismet Spahija (Nd.Prokuror i Rrethit Shkodër, mori pjesë në Procesin kundër Lec Sahatçisë dhe Imz. Ernest Çobës).
Isuf Keçi
21-Jakë Tefiku (Hetues i Lec Sahatçisë, në procesin ndaj Imzot Ernest Çobës).
Jonuz Mersini (Oficer zbulimi i Sigurimit të Udhëheqjes, dëshm, në proc. e Hazbiut).
Jonuz Mersini.
22-Kadri Gojashi (Drejtor në MPB).
Kadri Hazbiu (Kryetar i Komisionit të Dëbim Internimeve; më 1945: emërohet në Drejtorinë e Mbrojtjes së Popullit; Shef i Sektorit të Mbrojtjes për Ushtrinë deri në shtator 1947. Shtator 47 – prill 48 specializohet në Shkollën e Lartë të KGB, në Moskë; 1949-1955 Zëvendësministër, Shef i Degës së Kundërspiunazhit Kundër Bandave dhe Zbulimit Jashtë. Ministër i Brendshëm: Qershor 1955 -1979).
23-Kadri Ismailati (Hetues i MPB).
Koli Shuke (Of. Sig. i Kundërzbulimit për ish Vendet e Demokracisë Popullore).
24-Kopi Niko
25-Kristo Themelko (Drejtoria Politike e Sigurimit të Shtetit, Zv. i Parë i Koçi Xoxes).
26-Kristofor Mërtiro (Jurist, hetues i B. Ballukut, propozuar nga 27-Feçor Shehu; i dënuar me pas, në proc. e Hazbiut).
28-Lelo Sinaj
29-Lirim Pëllumbi (Sekretar i Dytë i Komitetit të Partisë të Ministrisë P. B.).
30-Llambi Peçini (Zëvendës Kryetar i Drejtorisë së Sigurimit të Ushtrisë, 1961-1965, Shef i Sekretariatit të MPB, 1965-1974 Drejtor i Drejtorisë së Dytë të Sigurimit për Udhëheqjen).
Llesh Pjetër Lleshi (Of. i vrarë nga Sigurimi për devijim të detyrës).
31-Manush Myftiu (Kryetar i Komisionit të Dëbim Internimeve).
Mark Deda (Shef i Seksionit, Arkivi MPB).
Martiko Gjika (Of. Sig. Shef Finance në MPB.).
Mehmet Çaka (Of. Sigurimi, propozuar nga Hazbiu për Zv. Ministër i MPB).
Mehmet Shehu (Shef i Sigurimit të Shtetit gjatë gjithë kohës që qe Ministër i Brendshëm 1949-1955).
Mihallaq Ziçishti (Drejtori i Drejtorisë së Parë të Sigurimit të Shtetit, dhe Zëvendësministër).
Muço Saliu, major (Kreu Kursin e Sigurimit në Moskë më 1947; më 1950-1955, Kryetar i Sigurimit të Udhëheqjes).
Myzafer Spaho (Drejtoria Politike e Sigurimit).
Nazar Berberi
Nesti Kerenxhi (Zëvendës-Drejtor i Drejtorisë së Sigurimit 1945-1948 shkarkohet me grupin e Koçi Xoxes. Deri më 1982 drejtor ndërmarrje në Selenicë; u arrestua në gjyqin e Kadri Hazbiut, u burgos dhe u internua deri më 1989).
Nevzat Haznedari (Prokuror i Gjykatës Ushtarake të Tiranës; Zv.Kryeprokuror, Kryetar i Degës së Hetuesisë; i depresuar u vetëvra).
Niko Çeta (Kryetar i Sigurimit të Udhëheqjes, 1945-49).
Nusret Dautaj (ingjinier, në vitet ’70 Zëvendës-Kryetar i Degës së P.B. Korçë; Drejtor i Drejtorisë së Punëve të Brendëshme, Tiranë 1975-81).
Panajot Plaku (Drejtor i Kufirit pranë MPB).
Pelivan Luçi (Hetues i Fiqirete Shehut).
Pëllumb Dishnica (Of. Sigurimi, Drejtoria Politike e Sigurimit).
Pëllumb Hysni Kapo (ingjinier, më 1982 Kryetar i Degës së PB. në Tiranë; më pas Drejtor i Drejtorisë së Sigurimit të Shtetit).
Perlat Kasa (Hetoi nacionalistin vlonjat Lavdosh Zeqon).
Petrit Arbana (Of. Sig. për Zbulimin në Kosovë).
Petrit Hakani (Kryetar i Degës së Elbasanit dhe i Degës së Hetuesisë pranë MB, hetues i Mitrush Kutelit, Zyrika Manos).
Pilo Shanto: Drejtor i Degës së Zbulimit në MPB.
Piro Dautaj (Hetues në Prokurorisë së Përgjithshme, hetues për çështjen e “sabotatorëve”; një nga tre hetuesit e Fiqirete Shehut por u shkarkua nga det.).
Qerim Muka
Rakip Hoxha
Rexhep Kolli (Drejtor i Drejtorisë së Parë të Sigurimit të Shtetit dhe Zëvendësministër i MPB).
Sali Ormëni (Drejtor i Policisë dhe Zëvendësministër më 1948 pas Pleniumit XI të KQ, vetëvrarë më 3 mars 1951).
Saliko Sulo
Shaip Sadiku (Of. Zbulimi në Jugosllavi).
Shefqet Muçi (Kryetar i Trupit Gjykues në Procesin e Imzot Ernest Çobës që u dënua 25 vjet burg).
Shkëlzen Bajraktari (Hetues i Kadri Hazbiut).
Shpend Dega (Of. Sigurimi).
Shyqyri Çoku (Hetues në Shkodër në proceset e etërve katolikë: të Imzot Ernest Çobës, Zef Simonit, Kolë Tonës, Lec Sahatçisë, Mark Hasit dhe vëllait të Imzot Zefit, Gjergj Simonit).
Skënder Konica (Hetues i Sigurimit).
Skënder Kosova (Hetues, në Drejtorinë e Sigurimit të Tiranës).
Stavri Xhara (Hetues, torturuesi Nr. 1 i Sigurimit, i akuzuar për lidhje me këshilltarin jugosllav Zvetovar Kaçiç).
Sulejman Axhemi (Of. i Sig., Shoqërues i M. Shehut).
Sulejman Manoku (of. Sig. dëshm. ndaj Hazbiut).
Tasi Marko (Komandant i Kampit të Maliqit).
Teki Koloneci (Drejtor i Kufirit).
Thoma Karamello (Shef i Kundërspiunazhit).
Thoma Tutulani (Hetues në Proc. e Kadri Hazbiut).
Thoma Vangjeli (SEMPI për Ushtrinë).
Todi Gusho (Of. Sigurimi, relatoi për Stavri Xharën në proc. e Hazbiut).
Vagjel Kote (Hetues i MPB, hetoi Imz. Ernest Çobën).
Vango Mitrojorgji (Kreu Shkollën e Sigurimit në Moskë 1947-1948).
Vaskë Koleci (Kreu Shkollën e Sigurimit në Moskë 1947-1948).
Vesel Ahmeti (Zv. Drejtor i Përgj. i Policisë).
Xhavid Nimani (Shef i OZNA-s për Kosovën).
Xhavit Ismailaga
Zef Çeli (Of. i MPB).
Zihni Muço (Shef i Kundërspiunazhit më 1946, zëvendësministër i Brendshëm më 1947; Sekretar i Përgj. i Kryeministrisë, kryesoi takimet me Dushan Mugoshën, Fadil Hoxhën e Xhavit Nimanin).
Zija Beqiri
Zoi Themeli (Drejtor i Zbulimit të Jashtëm të Sigurimit 1948-1955).
Zyhdi Aga (Oficer i Sig., në Drejtorinë e Sigurimit të Ushtrisë).
110-Zylfi Saliu (Of. Sigurimi, arrestuar në Berat për vrasje; Drejtor i Ndërmarrjes së Ujrave në Tiranë).