SHPERNDAJ

Ka ndëruar jetë ish i borgosuri politik Fatmir LLagami

Biri i nje familje antikomuniste Tironce. I lindur ne Tirane ne 1941 nga nje familje patriotike nacionaliste
Mbasi denohet 15 vjet ne 1965, ai ridenohet edhe 25 vjet te tjera ne greven e spacit, per permbysje te regjimit popullor me force, krimi i tij kish ngrejtur ne Spac flamurin Shqiptar pa yll
Më 21 maj të 1973 nxorri flamurin kombëtar dhe e shpalosi ate pa yllin e komunizmit.
Revolta e madhe e kampit të Spaçit. Për tre ditë me radhë në kamp valoi i lirë flamuri i skuqur nga gjaku i të burgosurve. Ai u bë flamuri i revoltës. Me parrullat “Ja vdekje ja liri!”, “Rroftë Shqipëria e lirë!”, “Ju jeni katila!”, “Populli është me ne!”, “Rroftë Europa e lirë!”, që vazhduan për mbi 3 ditë në taracën e burgut nga 100 të burgosur, që u rrethuan me shpejtësi nga mbi 4500 trupa ushtarake nga Shkodra e Tirana.
Por në fund pagjumësia, uria, etja dhe forcat e shumta policore bënë që revolta të shtypej.
Përsëri gjyq ushtarak.
Përsëri katër të pushkatuar Hajri Pashaj, Pal Zefi, Dervish Bejko dhe Skënder Daja.
Përsëri të ridënuar midis të cilëve Fatmir Llagami, Bedri Çoku, Demir Pojani, Sami Dangëllia, Luan Koka, Njazi Medolli, Njazi Bylykbashi, Bebi Konomi, Fiqiri Muhaj, Agron Kalaja dhe plot të tjerë.
Vuan denimin ne Spac, Burrel, Qaf Bari, Ballsh, nga ku lirohet ne 1989
Krijon familjen ne 1990

Nderim të veçantë