President Trump në vizitën e parë në Londër

"Vlerat tona të përbashkëta dhe interesi i përbashkët do të vazhdojnë të na bashkojnë." Madhëria e saj Mbretëresha Elizabeth...

Liverpool fiton Champions League

Që të me thonin se sot Bota do të permbysej edhe mund ta besoja … por që...

Kuriozitete

Përgatiti: Ari Ukimeri (MA.SC. Pedagoge).Prizren Kosovë Popujt e Lindjes...

PRINCI LEKA II SHPALLET ANËTAR NDERI I KLUBIT ROTARIAN PRISHTINA

Të martën më 28 maj, në Prishtinë Naltmadhnia e Tij Leka II, u shpall anëtar nderi në Klubin Rotarian Prishtina New...

Princesha Maxhide Zogu dhe meraku i saj për Dardhën

Nga Vepror Hasani Diçka nuk ecte në turizmin shqiptar dhe kjo ishte ajo që e mundonte parreshtur princeshën...

DINASTIA MBRETËRORE ZOGU

Ese Për mbretërinë shqiptare dhe për mbretin Zog është folur dhe shkruar shumë. Është vlerësuar dhe hera-herës është...

Transporti Ajror Civil në Shqipëri në kohen e Mbretërisë

Në pranverën e vitit 1925, mbasi u ndërtua një fushë me bar 400...

Diktatura kushtetuese!

Situata e brishtë politike, ekonomike, sociale në Shqipëri po kërcënohet nga qeverisja destruktive me tipare cezariane, duke...

Princ Leka, në funeralin e Dukës së Luksemburgut

Lartësia e Tij, Princ Leka, mori pjesë në funeralin e Dukës së Madh Jean i Luksemburgut të mbajtur në Katedralen Notre-Dame të...

81 vjetori i martesës së Mbretit Zog I me Mbretëreshën Geraldinë

27 prill 2019 -- 27 prill 1938 Oborri Mbretëror me rastin e vizitës së znj Sylviane Muselier në Shqiperi...