SHPERNDAJ
Ramazan Jarani

Lindur në Tiranë 1897
Nga një familje nacionaliste Tiranase
Nacioonalist dhe atdhetar 
Punon në administratën e Mbretëris Shqiptare
Kundërshton pushtimin e Shqiperisë nga Italia
Nga organizatorët e festimit të 28 Nentorit 1939 që perfundoi në organizimin e protestave anti Italiane
Perfaqesuesi i nacionalistave në Konferencen e Pezes  

Antikomunist. Deshironte nje Shqiperi të lirë
Komunistat e arrestojnë në dhjetor të vitit 1944. 

Akuza: Armik i Popullit. Ka punuar në administratën shtetërore mbreterore. Ka qënë kundërshtar i vendosur i komunizmit. 

Lirohet në vitin 1955.
Ai ka qenë burrë trim e kurajoz
Respekte për këte antikomunist dhe nacionalst, që mbi cdo gjë donte Shqiperi të lirë

Me shume respekt
Beniamin Bakalli