SHPERNDAJ

Është përcaktuar në Lozanë të Zvicrës edhe shorti për fazën e grupeve të kompeticionit më të ri në futbollin evropian UEFA Nations League, apo Liga e Kombeve.

Shqipëria pas hedhjes së shortit është pozicionuar në grupin e parë me tre skuadra të Ligës C, ku kundërshtarë të saj janë Izraeli dhe Skocia. Në Ligën C, ishin gjithsej 15 skuadra, prej të cilave u përcaktuan 3 grupe me 4 ekipe dhe një grup me tre, ku bën pjesë edhe ekipi ynë kombëtar

League A
Group 1: Netherlands, France, Germany
Group 2: Iceland, Switzerland, Belgium
Group 3: Poland, Italy, Portugal
Group 4: Croatia, England, Spain
League B
Group 1: Czech Republic, Ukraine, Slovakia
Group 2: Turkey, Sweden, Russia
Group 3: Northern Ireland, Bosnia & Herzogovina, Austria
Group 4: Denmark, Republic of Ireland, Wales
League C
Group 1: Israel, Albania, Scotland
Group 2: Estonia, Finland, Greece, Hungary
Group 3: Cyprus, Bulgaria, Norway, Slovenia
Group 4: Lithuania, Montenegro, Serbia, Romania
League D
Group 1: Andorra, Kazakhstan, Latvia, Georgia
Group 2: San Marino, Moldova, Luxembourg, Belarus
Group 3: Kosovo, Malta, Faroe Islands, Azerbaijan
Group 4: Gibraltar, Liechtenstein, Armenia, Macedonia

Takimet e ndeshjeve në Grupe të Ligës së Kombeve do të nisin shtatorin e këtij viti dhe do të përfundojnë brenda vitit 2018.