SHPERNDAJ

Mbrëmjen e së martës televizioni ARTE transmetoi dokumentarin e Frederic Miterrand i titulluar “Trëndafili i Tiranës” kushtuar fatit të mbretëreshës së shqiptarëve, Geralndin ed’Apponyi. Aty jepen me detaje si një konteshë nga Hungaria, u bë mbretëreshë e Shqipërisë në vitin 1938, me martesën e saj me Zogu I.

Në atë kohë ajo u konsiderua si një prej fisnikeve më të bukura në Evropë dhe u emerua “Trëndafili i Tiranës.

Ky dokumentar mendohet te arrije audience 5 million shikuese.

Nga Gazeta Atdheu