SHPERNDAJ

Adriatik Dosti

Janari iku…edhe Shkurti po dalengadale ne ate rruge eshte apo nuk eshte edhe i shkurter…e perseri duket se Peshqit e Medhenj nuk i zume dot por na ngelen serisht ne Det……
…Edhe ate pak Det te shkrete qe kemi po na i merr Greqia..dhe ja qe dolem si rruar e qethur as Peshq e as Det….
E nese bota thote as mish as peshk….ne shqiptareve na bie te themi as Det e as Peshk…
E i bie te marrim Dajren e te kendojme nje kenge te hereshme te gabeleve te Berrakes por me tekst tjeter e te pershtatur me kohen e sotme….

Dje kendohej…

Te rroje Partia te rroje Enveri
..se Mehmeti moj desh na theri

Sot kendohet …

Te na rroje Lu-ja edhe Greqia
…ben palle shalegjati
….e mjer Shqiperia.