SHPERNDAJ

Me indinjatë të thellë mësuam lajmin e sulmit fizik ndaj antarit të akademis Prof. Dr. Branisllav Sinadinovsku pranë shtëpis së ti në lagjen Aerodrom të Shkupit, që është një akt ç’njerëzorë që tregon gjendjen e vetë shtetit të Maqedonisë
Antarët e akademis njëzëri e dënojmë ashpër sulmin qyqar ndaj profesorit Branko Sinadinovskit i cili ka botuar një sër librash që tregonë për asimilimin e ortodoksëve shqipëtarë nga pushtuedit sllavë. Ai është edhe themelues i Bashkësisë Fetare te Shqiptarëve Ortodoks në Maqedoni.
Ky sulmi ne fjalë dëshmon se në Maqedoni, janë shkelur dhe vazhdojnë e te shkelen rëndë të drejtat dhe liritë themelore të individit, sidomos kur keto liri jane te lidhura me shqiptarët. Sulmi fizik ndaj profesori dhe intelektuali shqiptar siç është profesori Sinadinovski tregon shkallën e sigurisë dhe
papërgjegjësisë institucionale të cilën ja kemi vënë në dukje dhe kryeministrit z. Zaev në takimin që kemi patur ndaj kërkojnë nga organet e rendit, që sa më shpejt ti gjejnë autorët e këtij akti vandal dhe të turpshëm si dhe ti zbulojnë motivet dhe porositësit e këtij akti të rëndë dhe të pa pranueshëm.
Kryetari Anëtarë
Skënder Kodra, Petrit Mënaj
New York